RSS Feed

Eskilstuna ölkultur: Annas Red Ale

juni 27, 2012 by martin

Här kommer en andra recension av Eskilstuna Ölkulturs drycker. Jag höll på att missa den totalt eftersom den begravts bland alla sidor av anteckningar om öl, smaker och upplevelser. Som tur var så hittade jag den när jag satt och bläddrade igenom sidorna häromdagen så här kommer en röd ale med mycket kärlek!
På Eskilstuna ölkulturs hemsida kan man läsa att ”Anna är en av ”de fyra A:na”: Anders, Arto, Annika och Anna. Hon har varit med sedan starten…” och hyllningen till Anna består av en fruktig red ale med massvis av Amarillohumle och en relativt låg beska.
Låter som en given hit i mina öron!

Ur flaskan porlar en härligt grumlig, ofiltrerad öl som i färgen påminner om nyponsoppa. Mittdelen av denna ale är dunkel och den har liksom en aura av ljusare nyanser. Det är helt omöjligt att se igenom denna grumliga skönhet som bär en ljusbeige, centimeterhög krona med yppiga bubblor.
Lukten är helt underbar och träffar rakt i hjärtat på mig med sina sköna stick av den friska och fruktiga Amarillohumlen. Jag anar också citrus och tropiska frukter (kanske mango och / eller ananas).
Smaken levererar direkt en fin beska från humlen men också lite fadd bitterhet långt bak i munnen. Som eftersmak får jag kolsyra och beska blandat med en mjuk kolakänsla som stannar kvar ett tag i munnen.
Ytterligare smakprov levererar en maltsmak som jag inte stiftat bekantskap med ännu – det är förmodligen ”Carared”, maltsorten som används för att få den ljuvliga, röda färgen. Jag får ännu mer blommighet från Amarillon och dessutom en len beska.
Min sedvanliga klunk ger en fantastisk ”smaksvalka” på väg ner och jag får faktiskt lite känslobilder av långa, svala sommarkvällar!

Eskilstuna Ölkultur levererar sanning i allt de skriver på flaskans etikett – det här är sannerligen en ale bryggd med kropp och själ! Det är en vacker öl med behaglig beska som är sällsynt väldoftande.
Kort och gott så har jag druckit ett mästerverk välsignat och signerat av mitt nya favoritbryggeri samt den allsmäktiga Amarillohumlen.
Given hit, full pott! Beställ och njut!

Annas Red Ale finns att beställa via systembolagets e-beställningstjänst. Då får du vänta drygt en vecka på dina halvliters flaskor med 4,7% red ale. Frakten kostar inget men varje flaska får du betala 31,50:- för.
Alternativet är såklart att åka till Eskilsuna och dricka ölen direkt i puben!

 


3 Comments »

  1. […] misslyckas med det de gör; hittills har jag hunnit prova deras blonda bombnedslag, deras lockande red ale, den modiga moderna lagerölen och Anders ljuvliga dubbel IPA. Turen har kommit till nyheten […]

  2. […] med det de gör; hittills har jag hunnit prova deras blonda bombnedslag, deras lockande red ale, den modiga moderna lagerölen och Anders ljuvliga dubbel […]

  3. […] med det de gör; hittills har jag hunnit prova deras blonda bombnedslag, deras lockande red ale, den modiga moderna lagerölen och Anders ljuvliga dubbel […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *