RSS Feed

Septemberöl: Sigtuna Black October

september 4, 2011 by martin

Nu kommer lite knepig uppgift för mig – jag ska sätta betyg på en öl som är som en nära vän till mig.
Kanske blir det svårt eller kanske blir det lika naturligt lätt som när någon frågar dig ”din kompis som du verkar så nära – hur är han / hon egentligen?”…
Som tur är så är min återförening med min bästa öl-kompis helt naturlig – det känns inte alls som att det har gått ett helt år sedan vi sist träffades!

Jag häller upp ölen i glaset och tittar lystet på den tjocka kronan som nästan har en colafärg – kronan håller sig i flera minuter och sätter sig fint i mustaschen efter första sippen. Det är stört omöjligt att se igenom ölen, den liksom suger åt sig ljuset som ett mörkt hål…

Dags att lukta lite då!
Jag tar ett djupt men försiktigt andetag med näsan. Ett myller av lukter gömmer sig i skummet; en rökig arom med bränd malt eller colanyanser och en försiktig mustig maltlukt. Det här kommer bli gott – igen!
Tar min first sip och möts av Black Octobers karakterisktiska mustiga, lite rökiga smak med en lite stum beska – här behövs inga fler försök till att smaka!
En munfull öl ger mig kvittot på att det verkligen är min favorithöstöl från Sigtuna – samma matiga, mustiga känsla och samma glädje över en välbryggd öl!

Så till mitt egna sätt att smaka ölen – allt på en gång. Jag tar en ganska stor klunk av ölet och här får jag mim längtan besvarad: Sigtuna Black October smakar underbart och ger en kort eftersmak med lite försvinnande beska – mycket behagligt!

Som en avslutning får jag erkänna att jag kommer besöka Systembolaget så fort som möjligt och köpa fler av Sigtuna Black October…Inget är ju bättre än att tillbringa tid med sina bästa vänner! När det gäller betyg så sätter jag inte det på nära vänner – ni får skapa er en egen uppfattning, ni lär dock inte bli besvikna!

Sigtuna Black October är en tillfällig öl på systembolaget och kostar 23,90:- för 50cl – alkoholhalt: 5,0%


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *