RSS Feed

Brakspear Triple

maj 15, 2012 by martin

Brakspear Brewery, vars bryggeri Wychwood är beläget i West Oxfordshire, stoltserar med att använda sig av ”Double-drop” metoden. Detta är en process i ölskapandet där jäsningen börjar i jäskar som är belägna över ”huvudkaren”. Ölen får sakta droppa ned från ”övervåningen” där död eller dålig jäst stannar kvar och lämnar en bättre, finare öl i de nedre jäskaren. Processen skall enligt Brakspear skapa en bättre jäsningsmiljö och en finare ölkaraktär.
Nu har jag köpt och provat deras Triple som är en ganska stark öl på sina 7,2%…

Skummet är ljust och ganska tjockt. Det har små glänsande bubblor i sig och försvinner ganska snabbt.
Drycken är brun/orange och jag anar lite sediment som sakta sjunker ned mot bottnen av glaset.
Med näsan i glaset möts jag av en ganska stark alkoholkaraktär men de tre sorterna av malt gör att jag också känner en härlig söt doft av malt.

Första smaken är söt, söt, söt av all malt – jag känner knappt någon beska alls. Andra smaken ger något fruktigt och en sötma som påminner om honung. Jag kan identifiera en torkad frukt men sötman gör det svårt för mig att sätta fingret på vad det är.
Min vanliga klunk bjuder på mer honung och total avsaknad av beska.

Det här är en trevlig upplevelse men inget speciellt – inget nämnvärt. Ölen är verkligen stark och smakar fint men personligen saknar jag beskan – ölen är alldeles för söt för min smak…
Jag ska definitivt prova deras Oxford Gold också för att se om jag känner igen något från deras ”Double-drop” process men Brakspear Triple lämnar jag i hyllan fortsättningsvis.

Brakspear Triple är en nyhet i Systembolagets sortiment.  27,90:- ger dig en halvliter 7,2% öl som kommer att räcka hela kvällen.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *