RSS Feed

BrewDog mix: Chaos Theory

mars 18, 2012 by martin

Så har turen kommit till den andra ölen i BrewDogs lite halvcrazy mixpack – Chaos Theory!
Det finns säkert många därute på internet som kan läxa upp mig i vad Chaos Theory innebär men när det kommer till öl så tänker jag på direkt på BrewDog. Det handlar dock inte om spontanjäst öl eller galenskap i kemilabbet (nja ok, kanske lite) utan en ale som i ena stunden trycker ner din näsa i metallskrot för att sedan låta din tunga vila på blomsterängar.
”Underneath the random behavior is a sense of order and pattern. In this world of order, chaos rules” skriver de på etiketten och visst kan vi släppa loss lite kaos i vår provning nu?

 I glaset så ser Chaos ut precis som en vanlig ale – skummet är smutsgult eller ljusbeige och innehåller mycket småbubblor och jag undrar vad som skulle hända om jag petade hål på en endaste bubbla med en nål – skulle någon annans öl bli lättöl då som en konstig variant på en Butterfly effect?
Nä, jag håller galenskaperna för mig själv och börjar istället lukta på den här nypon- eller koppar-färgade drycken.
Jag möts av en svag, metallisk lukt som då och då skickar ut små spritiga hälsningar med luktnyanser av sädesfält. I övrigt så känner jag tydligt igen den där sötaktiga alkohol lukten som en 7,1 procentig ale skall ha.
När jag börjar smaka så upptäcker jag att de har gömt humlebeskan någon annanstans, kanske på andra sidan jorden? Det tar en bra stund innan den hittar tillbaka till mig i eftersmaken i alla fall…
En större munfull skickar iväg mig till en blommig äng med fläderbärsträd längs kanterna och någonstans lite längre bort finns en liten plätt med vildvuxen humle!
Tar jag min egna klunk där jag låter smakerna komma i efterhand så slås jag av hur sval och snäll den här ölen är, den påminner nästan om en stark lageröl!

Jag gillar verkligen Chaos Theory – dock så hade jag nog väntat mig betydligt mer galenskap från de överintelligenta forskarna i BrewDogs laboratorie i Skottland. Frågan är dock varför de skulle ändra på den här eftersom jag tycker att den är i det närmsta perfekt, eller som de själva skulle sagt: ”A slightly perfect IPA”.

BrewDog Chaos Theory säljs tillsammans med 3 andra annorlunda öl i BrewDog Mix. Finns i Systembolagets tillfälliga sortiment – den kostar 96,70:- och skall provas nu. Ja – du ska också smaka!


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *