RSS Feed

Fentimans: Ginger beer

juni 13, 2012 by martin

När det kommer till varma sommardagar så är det såklart underbart svalkande med en iskall lageröl eller varför inte en välkyld IPA. Men vanliga, varma vardagar vill man ju inte gärna dricka alkoholhaltiga drycker utan kanske slappna av med något fräscht och som en kanna Ice tea eller bara isvatten.
Härom veckan så hittade jag en Ginger beer bland Systembolagets nyheter och jag blev mycket intresserad när jag såg att den var alkoholfri eftersom jag funderat ett tag på att börja botanisera i det alkoholfria eller alkoholfattiga landet!
Här kommer nu mina upplevelser och tankar kring Fentimans alkoholfria ingefärsdricka som skall vara 100% ”botaniskt bryggd”.

Jag häller upp den väldoftande drycken som är grumligt vitaktig och som faktiskt påminner om citronlemonad lite grann. Skummet lyser med sin totala frånvaro.
Lukten består av – håll i er nu…
Ingefära och inget annat än färsk, läskande doft av ingefära!
Första smaken är ljuvligt läskande med äkta ingefärssmak. Den är faktiskt så lik orginalet att jag till och med kan känna av karaktären av skalet kring ingefäran! Drycken är ganska söt men annars känns den verkligen äkta.
Efter en stund framträder hettan som är typisk för ingefäran och den har jag absolut inget emot men tyvärr så har bryggarna kommit på idén att förstärka hettan med något som liknar spansk peppar. Det blir för mycket efter en stund…
När jag tar en klunk så får jag en skön, söt och sval ingefäraupplevelse som varar i några sekunder och sedan byts ut och domineras  av pepparn.

Det här är ett häftigt, alkoholfritt alternativ för den varma sommardagen. Dock är jag besviken på att man har valt att fokusera på pepparhettan istället för att låta den spela andrafiol. Pepparn är faktiskt så påträngande att den bränner på läpparna och svalget ett bra tag efter man har svalt.
Om du står ut med hetta så är detta ett urskönt alternativ till en öl men annars får vi leta vidare efter alternativ…
Fentimans Ginger Beer finns nu på Systembolaget och kostar 19,50:- för 275ml 0,5% hetta.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *