RSS Feed

Påsköl: Hornbeer Happy Hoppy Easter

april 3, 2012 by martin

Bloggosfären är i det mesta enig om att denna danska påsk-ale är det som alla borde prova till påsken och som en liten eftersläntare så plockade jag upp ett exemplar på systemet idag för att se hur bra den egentligen är.
Än så länge så har jag inte smakat något från ”herrgårdsbryggeriet” i danmarks inland – men någon gång måste ju bli den första, eller hur?
Som ett första, trevande försök så ska jag också prova att skriva den här recensionen i ett något komprimerat format – mest för att prova på känslan…

Happy Hoppy Easter är i glaset en sanslöst busig och glad dansk som lämnar en väldigt hög skumkrona där drycken i sin kopparbrun-röda kropp sänder ut sköna dofter av smörkola, vår och en härligt, söt maltarom. Skummet låter som schampoo i öronen.
Smaklökarna får en omgång av skummig spritighet med stum eftersmak som kittlar på tungan och en svag beska som senare tonar ut i en eftersmak av nöt. En odefinierad beska av humle och stillsamma aromer av malt finns men jag har svårt att sätta fingret på något speciellt.
Det överlag goda helhetsintrycket kommer först efter en vanlig klunk av ölen. Här står det klart att drycken är ämnad till maten och inte så mycket att sitta och smaka på för att bli poetisk.

Hornbeer Happy Hoppy Easter passar utmärkt till den smakrika delen av påskmaten och flaskan kommer definitivt göra succé på middagsbordet tillsammans med blommor och fjädrar!
Den finns fortfarande i Systembolagets tillfälliga sortiment och kostar 45,90 för en halvliter 6,5% påskkänsla.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *