RSS Feed

Kortfattat: Black Isle Jocktoberfest

september 16, 2012 by martin

Alldeles för många öl recenserade i anteckningsboken, alldeles för lite tid för att blogga någorlunda långrandigt!
Välkommen till ett kortare blogginlägg där det ”nerdiga” får mindre plats och sammanfattningen spelar lite mer roll…
Frukta dock inte – jag kommer aldrig någonsin sitta och hitta på egna formuleringar för informationen som man hittar på systembolaget.se gällande ölen! Jag kommer alltid att smaka på intressanta öl och låta er som är intresserade få läsa långa eller korta utdrag ur mina äventyr med denna gudomliga dryck!

Black Isle Brewery har inte många öl representerade hos det svenska monopolet men de få som jag har smakat har varit väldigt bra. Nu lagom till höstölen så dök deras Jocktoberfest upp i hyllorna och givetvis så hamnade den i korgen och i magen!

I glaset så är denna ale rödbrun och klar med ett fluffigt, ”ljusbrunvitt” skum – den doftar av härligt rostad malt och lite choklad.
Smaken ger känslor av alkohol, rostad malt och lite kaffe och som eftersmak bjuds torkad frukt, sötma och en lite bränd mustighet. Långt efter smakprovet känner jag tydligt smaken av druvskal.

Det här är en suverän ale – såpass len och skön att jag nästan vill kalla den för en mörk lager; dock så är den betydligt mycket mer fruktig än de mörka lager som idag finns i sortimentet.
Jag rekommenderar den starkt för den som inte är oäven för mörka lageröl och definitivt för dig som eftersöker en snäll men mustig öl såhär på höstkanten!
Dark Isle Jocktoberfest finns i sin 50cl prakt tillfälligt i Systembolagets sortiment – en flaska av den här 6,2% organiska ale kostar 24,90:-


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *