RSS Feed

Septemberöl: Mohawk Rye

september 4, 2011 by martin

Det här var en öl som jag inte riktigt hade koll på men som jag köpte så fort jag såg den: en Mohawk med råg!
Jag har ju alltid varit ett fan av Mohawkölen om man bortser från Mohawk vs Goldings som jag såg som ett test och en besvikelse.
Vad jag slås av direkt är vilken tråkig etikett som Wicked Wine har valt att sätta på den här ölen: en ful, orange etikett med logga på – trist…men ”dont’t judge the book by the cover”.

Jag häller upp ölen ganska bryskt och får ett tunt och fint skum som på en lager.
Brygden luktar sött och lite ”sädigt” – det här kan bli riktigt spännande!
Första lilla smaken är snäll och gullig – som en liten Mohawk JR. Vart skall detta ta vägen? Jag har goda föraningar…
En munfull bekräftar min misstanke – det här är en hit! Mer rågsmak och lukt träder fram och jag har rätt; det ÄR en Mohawk JR för nu kommer det en snäll, blyg beska, lite sötma. Något som slår mig är att ölen inte känns lika bubblig som övriga öl – kanske har jag fel men jo, det skulle ju passa till denna!

När jag sväljer så försvinner smak och beska ganska snabbt och ensam kvar finns en liten torrhet, nästan som efter ett torrt vitt vin. Vad som inte försvinner är dock längtan efter mer av den här drycken – jag ser fram emot nästa klunk!

Nu provar jag min egna stil igen och sväljer samtidigt som jag smakar och här kommer en söt, väldigt bra smak med en liten malt-ton och såklart Mohawk Juniors försiktiga beska. Det här är en klockren hit och det enda negativa jag kan komma på är att jag skulle viljat ha den här ölen i sommarvärmen. Därför hoppas jag att Mohawk Rye säljer riktigt bra så att vi får se den fula etiketten lagom till nästa sommar igen så att man kan sitta med en knäckemacka med keso i ena handen och den här underbara drycken i den andra!

Toppbetyg!


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *