RSS Feed

Julöl: Mysingen Midvinterbrygd

december 6, 2011 by martin

Här har vi en julöl som jag missat flera gånger. Från Nynäshamns ångbryggeri kommer en ale förklädd till julöl precis som kompisen som tar på sig tomtekläder och plingar på dörren efter Kalle Anka på julafton. Allt för att luras men med glimten i ögat!
Är det en bra kompis eller kommer han att snubbla i snödrivan på väg hem?
Läs vidare så får du se…

Mysingen slinker ned i glaset och bildar snabbt ett gulaktigt skum som ser ”rent” ut på något sätt. Skummet stannar upp när det är c:a en centimeter högt och när jag låter blicken vandra nedåt på glaset så möts jag av en mörkbrun läcker färg.
Den luktar fräscht av kryddor (nästan lite nejlika av något slag) och någonstans anar jag antingen citrongräs eller koriander – förmodligen är det koriander eftersom det lutar mot jul…

Det första lilla smakprovet bjuder på mycket mustighet och lite brändhet. Mysingen lämnar dock munnen med en förvånansvärt fräsch eftersmak som innehåller lite maltrester.
En munfull avslöjar vem tomten är; det smakar mörk lager lång väg och jag blir faktiskt riktigt glad! Jag älskar ju mörk lager och den här fyller alla rutor med bockar – check, check and check! På väg ned i magen så lämnar den lite beska och brända toner men känslan som dominerar är den av fräschhet!

Sammanfattningsvis kan jag säga ett den här ölen är toppen; om du gillar mörk lager så är det nästan högsta betyg men om du väntat dig en julöl så blir betygsättningen åt medelhållet istället.
Jag älskar som sagt mörk lager så jag ger Mysingen toppbetyg!

En halvliter julmys kostar 31,40:- och har en alkoholhalt på 6%. Just det…den är i Systemets tillfälliga sortiment!


1 kommentar »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *