RSS Feed

Napa Smith organic IPA

maj 13, 2012 by martin

När jag sitter här nu och funderar på hur jag skall recensera den här ölen så funderar jag också lite på varför jag valde just den här flaskan. Ibland är det ju lätt – brygden kanske kommer från ett bryggeri som jag litar på eller så är det en typ av öl som lockar mig. Som ett tillskott till Systembolagets ordinarie sortiment har Napa Smith kommit med sin Organic IPA och jag tror att just ordet ”Organic” var anledningen till att jag valde att smaka denna. Jag har ju väldigt goda erfarenheter av både Brewdogs ekologiska öl och likaså svenska Arboga.
Nu ska vi se hur det Amerikanska organiska, ekologiska ölet står sig mot våra europeiska dylika.

När jag hällt upp denna IPA i glaset så får jag ett tjockt, försvinnande skum som i färgen lutar åt det ljust, smutsgula hållet.
Själva drycken har någon slags gyllene nyponfärg – nästan rödgul.
Lukten som gömmer sig under skummet i glaset är väldigt blomming och redan nu får jag ganska starka IPA-vibbar. Den sticker lite grann i näsan och är ganska humlefrän!
Smaken innehåller ganska mycket humle och en hel del sötma från alkoholstyrkan. Första klunken bjuder på en svag eftersmak som lämnar lite bett kvar i tungan.
Vidare avsmakning ger en mycket behaglig beska som har en skön, fruktig sötma i bakgrunden och som lämnar en distinkt beska i eftersmaken. Beskan biter sig fast en bra stund och lämnar döende något bränt eller rostat i den sista utandningen.
Min sedvanliga klunk utan eftertanke ger mig en behaglig beska som tyvärr försvinner omedelbart.

Det här är en jättegod öl som till mångt och mycket påminner om min favoritöl Punk IPA från Brewdog. Synd dock på den höga alkoholhalten som kommer att bedöva känslan av de andra flaskorna du kommer att vilja dricka.

Napa Smith Organic IPA finns numera i Systembolagets sortiment och kostar 21,90:- för 33 cl 7% organisk njutning.


3 Comments »

  1. Roger Karlsson skriver:

    Gillar också denna eko-bira, nog den godaste (enda riktigt goda) jag testat!

  2. […] Smith brewery gjorde ju stort intryck på mig med deras”Organic IPA” så därför var det en självklarhet att avsmaka deras nyhet i bolagets tillfälliga […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *