RSS Feed

NetOnNet Lageröl

juli 19, 2012 by martin

För en tid sedan florerade ett rykte på Internet om att en av våra större elektronikkedjor skulle lansera ett öl som var bryggt av ett mikrobryggeri – motsägelsefullt men intressant för en ölentusiast och gadget-freak som jag.
Det visade sig att ryktet var sant; elkedjan var NetOnNet och mikrobryggeriet var Jädraås bryggeri – ett av mina favoritbryggerier!
Igår hade vi vägarna förbi en NetOnNet butik och jag tvingade in hela familjen där och denna gång var det minsann inga Apple-prylar som skulle inhandlas, utan ett sexpack lättöl!
Den svenska ölbloggosfären har varit lite halvt skeptiskt till konceptet som sådant och en del som har provat ölen har varnat för ”hembryggarkänsla”. Som vanligt bryr jag mig inte mycket om koncept eftersom jag gillar god öl, oavsett varumärke eller marknadsplaner och hembryggarkänslan tycker jag är charmig – det är väl där mikrobryggerierna tar sin början?
Nu ska vi se vart NetOnNet:s Lageröl hamnar – i reabacken eller fastkedjad bland Apples nya MacBook Pro modeller?

Det här är en öl som man får jobba för att få skumkrona på – trots riktigt brutal ihällning så får jag fortfarande bara fram en millimeter tunn krona med bräckligt, vitt skum. Några av bubblorna fastnar på glasets kant.
Själva drycken är citronlemonads-gul och är härligt ”mikrobryggeri-grumligt” – gud vad skönt att någon vågar göra en grumlig lättöl! Jag blir lite varm i öldelen av hjärtat!
NetOnNet Lageröl luktar lite jäst, malt och en gnutta citrus. Anstränger jag mig något väldeliga så får jag också fram den helt oväntade karaktären av smörpoppade popcorn!
Smaken består av svaga malttoner och en härligt blommig citruskaraktär. Som eftersmak lämnar ölen lite torrhet och beska  – det känns som att ölen skulle kunna ha lite mer kolsyra.
Tar jag en lättöls-klunk så får jag en härligt svalkande känsla med en maltig eftersmak. Jag saknar faktiskt en högre alkoholhalt eftersom den skulle kunna ta fram smaksensationerna ännu mer men är det en lättöl så är det en lättöl!

Jag skulle vilja sticka ut hakan för att säga att det finns två riktigt bra lättöl som jag smakat hittills. Den ena är såklart Nanny State från Brewdog (men det är ju på gränsen till fusk eftersom den klassas som alkoholfri) och den andra blir då NetOnNet Lageröl.
Det finns egentligen bara två saker som jag har att anmärka på. Det ena är att jag som sagt skulle uppskatta en högre kolsyrehalt och den andra är helt enkelt den ”lama” etiketten – den passar säkert NetOnNet men den är totalt missvisande för bryggeriet och det utmärkta hantverket!
Har du vägarna förbi NetOnNet så skulle jag definitivt rekommendera att du kliver innanför dörrarna och köper ett sexpack – du kommer inte att ångra dig!

NetOnNet Lageröl säljs i ett paket om 6st 33cl flaskor som vardera innehåller 2,2% – hela kalaset kostar 69:-


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *