RSS Feed

Sigtuna South Pacific Pale Ale

maj 23, 2012 by martin

Pripps Blå reklamen från 90-talet väcker ju fortfarande otroliga sommarkänslor om man så bara tänker på den. Tyvärr så motsvarar ju inte produkten på något sätt de känslor som de vackra bilderna, de vackra människorna och Thomas Ledins vackra(?) sång framkallar.
Om jag däremot snabbspolar mina känslor och bilder från reklamen till 2012 och ersätter Prippsburkarna i vattnet med Sigtuna South Pacific Pale Ale flaskor så är dock de där äkta sommarkänslorna i mig återuppväckta!
Sigtunas South Pacific Pale Ale är en av de öl som numera går att beställa för avhämtning hos ditt lokala Systembolag utan kostnad – jag provade ju såklart direkt att ta hem denna ale tillsammans med lite mer obskyra, lokala brygder.
Detta är den första recensionen ur bolagets ”E-beställningssortiment” och jag kan redan nu säga att den här blir svårslagen!

Ett helt glas häller jag upp på en gång och möts av ett snålt men ihärdigt skum med ungefär en halv centimeter hög krona som bär en ”off-white” karaktär i färgen. Själva drycken är ganska gul, lite grumlig men skimrar ändå i nyanser av bärnsten på sina ställen.
Jag är inte ännu någon fena på att känna de olika humlesorterna så här får jag beskriva luktkänslan med att jag slås av en varm lukt av humle. Jag anar också något som jag får lov att beskriva som en jäst lukt av passionsfrukt.
Lukten gillar jag skarpt – det är inte en Amarillo-fräsch känsla men det är något tropiskt, lockande där i alla fall!

Smaken jag får i början består av en svag beska som växer med tiden. Jag känner lite granna bitterhet och svalka men inga konkreta smaker. Jag blir lite torr i kinderna och får starka ”grapefruit-vibbar”.
Jag smakar lite mer och får återigen en skön, sval beska som jag gillar väldigt mycket. Lite bitterhet sätter sig på sidorna av tungan och när jag känner efter ordentligt så känner jag en lite annorlunda och rolig, torr känsla på tänderna.
En sommartörstig klunk ger mig en helt oväntad sötma som blandas med bitterheten – magiskt som eldflugor om sommarnatten! Eftersmaken bjuder på beska och bitmärken i kinderna.

South Pacific Pale Ale är sommarpoesi signerad Sigtuna Brygghus! Det är en härligt fräsch ale som inte är rädd för att bitas. Återigen måste jag delge mina känslobilder; en klippig ö i skärgården, en eldstad med glödande kol, solnedgång, glädje och en back med Sigtuna South Pacific Pale Ale som du drar upp ur det svala vattnet – sommar!

South Pacific Pale Ale innehåller 5,4% alkohol och finns i E-beställningssortimentet hos Systembolaget (en del butiker har den i lager). Den finns både i 33cl och 50cl flaskor. Jag provade 33cl som kostar 19,90:-

Här kan du läsa mer om hur du gör en E-beställning.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *