RSS Feed

Vinteröl: Snowblind Strong Ale

december 4, 2011 by martin

Wicked wine har i år låtit Gamla Slottskällans Bryggeri brygga deras vinteröl Snowblind. För varje år så vandrar den till ett nytt bryggeri känns det som – inte för att det gör något eftersom årets Snowblind är lika fantastiskt god som vanligt!
Förbered er på en härlig strong ale som inte direkt kommer att få dig snöblind men däremot säkert värma fint efter en snöstorm…

När ölet har stapplat in från snöstormen, stängt dörren och äntligen trillat ner i glaset lämnar det en gyllengult skum som lämnar lite spår på glasets kanter. Ale:n är rödbrun åt det gyllene hållet och vid första anblicken så ser den fantastiskt god ut!
En angenäm doft av citrus, humle och något friskt, nästan som fläder sprider sig ur glaset – jag vill smaka på en gång!
En liten mun med öl ger mig mycket friska smaker och en fin citrusaktig syrlighet. En söt, frisk känsla stannar kvar i mun och hals och lämnar en liten rysning av alkohol som kvitto på de 7,5% alkohol som ruvar i flaskan.

När jag njutit av känslorna tar jag en större mun ale som får fara runt lite som den vill och nu lämnar den spår av lite jästsmak och något metalliskt? Jag skyller på mina utbrända smaklökar denna gång –  metallsmaken tar absolut inte bort något från upplevelsen och vid nästa mun så är den faktiskt borta!
På väg ned så lämnar Snowblind i alla fall en skön, söt humlekänsla med lite lite bett – nästan som humlegodis om något sådant nu skulle finnas!

Avslutningsvis så måste jag säga att detta är en fantastiskt len, fräsch och fruktig ale – rätt på alla sätt!
En solklar favorit i vintermörkret!

Snowblind Strong Ale finner du i Systembolagets tillfälliga sortiment för 24,90:- 33cl är det i flaskan och jag skulle rekommendera att du köper två eftersom du kommer att vilja dricka en till!


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *