RSS Feed

Thwaites Lancaster Bomber

maj 20, 2012 by martin

Har du också en sån där öl som du köpt bara på grund av dess namn? Det kan vara en öl som har samma namn som din bäste vän eller som har en bild som du känner igen?
Jag har vid ett flertal tillfällen köpt sådana; en av dem var ”Soft Dookie” som jag köpte för att min nära vän kallar sig just ”dookie” på internet ibland – Soft Dookie var riktigt hemsk tyckte vi dock när vi delade på den under tiden vi spelade Portal 2…
Nu kommer vi till Lancaster Bomber som jag köpte utan att tveka eftersom jag omedelbart tänkte på min bror som introducerade och förfinade mitt intresse för flygplanen som tillverkades och användes under andra världskriget.
Nu blir det intressant! Ska jag äntligen få introducera min bror till något nytt och uppseendeväckande som har med R.A.F. att göra eller kommer upplevelsen att störtdyka likt en JU-87 Stuka?

Detta är en vacker, gyllene dryck med nyanser åt kopparhållet. Det vita (eller ljusgula) skummet sjunker långsamt ner och lämnar lite spår på glaset.
Bomber luktar väldigt fräscht och innehåller något vackert, välputsat metalliskt i bakgrunden.
När jag läser på flaskan så ser jag att detta är en bitter och jag blir lite skygg – bitterhet är inte en sensation som jag uppskattar något nämnvärt.
Tvärtemot mina farhågor så är den här ölen faktiskt väldigt fräsch i smaken – jag känner direkt en godissmak som antingen är Ahlgrens bilar eller hallon. Känslan är fantastiskt kylande och behaglig – den drar åt det beska, fruktiga hållet. En större mun ger mer ”bilar”smak och nu känner jag också bröd, torkad aprikos(?) och en sträv känsla i munnen blandat med en härlig beska som sätter sig i kinderna en stund. Efter ett bra tag så känner jag faktiskt bitterhet i kinderna men den är väl avvägd och avslutar beskan på ett bra sätt!
Jag tar en flygarklunk och nu finns det inte ett spår av godis utan nu handlar allt om den svalkande upplevelsen som dröjer kvar länge och väl för att så småningom övergå i en försiktig bitterhet.

Det här var en mycket positiv överraskning. En underbar sommaröl för den som vill flyga bortom lagerområdena. Den är fantastiskt läskande och innehåller som sagt endast en mjuk bitterhet som jag är övertygad om att alla klarar av.
Det är bara att citera Thwaites själva: ”Thoroughly rewarding” och ge Lancaster Bomber högsta betyg för denna fullträff!

God save the queen! Lancaster Bomber finns som nyhet i Systembolagets sortiment – 50cl kostar 20,90:- och innehåller 4,4% alkohol.


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *