RSS Feed

Kortfattat: Lagunitas New Dogtown Pale Ale

september 16, 2012 by martin

Så var det dags för ”quick-fire” igen – den här gången handlar det om en Pale Ale från ett bryggeri som jag inte har någon som helst erfarenhet av; Lagunitas.
Med tanke på att tre av deras brygder landade i bolagets tillfälliga sortiment och ”småpartisortimentet” så måste det väl vara något bra?
Enligt Ratebeer så skall den vara ganska bra och om man får lita på våra svenska ölbloggare så är den minsann inte fy skam…
Men vad tycker jag, öl-nerds-amatören?

Ögat får sig en dos av en klar, gult gyllene dryck som bär en något blygsam krona av gulaktigt vitt skum.

Lukten lovar mums med sin karaktär av friskhet, blommor och lite smörighet.
I smaken är New Dogtown tunn, frisk och lättdrucken – den visar sköna citrustoner och biter till ganska bra även om beskan nästan känns lite söt i munnen.
Eftersmaken är genomgående bitter och frisk och påminner ganska mycket om grapefruit till karaktären. När jag tar min vanliga klunk så får jag en tydlig bekräftelse på bitterheten för nu smakar det grapefruit både i smak och i beska.

Överlag så tycker jag att denna Pale Ale är lite för bitter för mig. Jag hade nog föredragit en lite starkare maltsmak och lite mer fyllighet.
Vass och smal beska i min bok kan inte bli annat än ett medelbetyg.

Om du tycker om bitterheten från grapefruit och dessutom uppskattar öl så är nog denna för dig; en flaska New Dogtown Pale Ale har en alkoholhalt på 5,9% och innehåller 355ml – den blir din för 20,90:-


1 kommentar »

  1. […] har kommit till den andra höjdpunkten i Systembolagets T5 nyheter som släpps den 2:a april. New Dogtown Pale Ale från Lagunitas Brewing Company har jag ju smakat innan och tyckt att den var sådär mellanbra men […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *