RSS Feed

Välkommen till oss!

april 19, 2011 by martin

Vi tänkte förklara våra tankegångar kring detta lilla projekt och sätta era förväntningar på innehållet rätt – från början!

Vi är två människor som älskar mat och som kommer från två helt olika kulturer:
Yuko är född i Japan och uppfostrad rent ”matmässigt” enligt de traditioner som det innebär.
Martin är född och uppvuxen i ett litet samhälle utanför Jönköping och har en typisk småländsk matkultur i ryggen.

Vi träffades för snart tio år sedan och det var väl där vår resa genom livet och matupplevelserna började – jag fick upp ögonen för ”riktig” asiatisk mat (dvs husmanskosten som är långt bortom ”all-you-can-eat sushi/mongolian barbeque/kinamats-buffé” och Yuko fick snällt sänka sig ned till det småländska höglandets falukorvs- och griskötts-intensiva smakriket.

Under de här åren så har jag fått uppleva min hustrus ständiga utveckling inom området matlagning och jag måste säga att det har varit en härlig resa så långt – både för smaklökar och själ!

Vad kan ni förvänta er från den här siten och oss då?

  • För det första kan det vara bra att veta att vi inte har några som helst ekonomiska intressen bakom oss och våra inlägg. Vi har det bra som vi har det och vi vill bara dela med oss av vår mat, våra erfarenheter och våra upplevelser från ett helt opretentiöst perspektiv
  • Vi är helt och hållet icke-professionella vilket innebär att vi inte har matlagning som yrke (vi arbetar inom IT) utan matlagning och smaker har vi som ett intresse – ett mycket starkt intresse dessutom!
  • Om vi recenserar kött, drycker eller något annat så kommer du förmodligen inte se ord som ”humlerik”, ”aromatisk”, ”med en ton av lakrits” utan snarare ord som ”besk”, ”smakrik” eller ”med en konstig eftersmak”. Tänk på att smak är personlig och den kan variera.
  • Som bloggen beskriver det: Vi skriver om underbar mat – men vi är ”bara” vanliga människor. Vi är till och med sådana människor som kan skriva att den godaste Chicken Cordon Bleu vi smakat finns i Thailand!

Hoppas att ni trivs hos oss!

Glöm inte att rekommendera oss till era vänner om ni tycker att vi gör ett bra jobb.

/Martin och Yuko


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *