RSS Feed

Caesarsallad med citronmarinerad kyckling

maj 20, 2011 by Yuko

Nu är det frun i huset som skriver för en gångs skull …Sedan Maxi föddes har jag varit sjukskriven för en hjärtåkomma som jag fick i samband med min graviditet, vilket har lett till att jag inte orkar så mycket som jag en gång gjorde. Det har varit svårt att bli inspirerad att laga mat och varje vecka känns det som det blir samma meny om och om igen. Nu när jag är sjukskriven 25%, känns det som att inspirationen och lusten börjar att komma tillbaka mer och mer.

Satt här med Maxi (vår son) och pratade lite om mat, inte så avancerat men om det han kan tänkas vara sugen på. Satt och bläddrade lite i tidningen Buffé som ICA ger ut och såg ett recept på Caesarsallad med chilimarinerad kyckling och bestämde mig för att testa den. Jag har tidigare aldrig gjort Caesarsallad och det blir väl inte riktig Caesarsallad eftersom jag har ändrat lite i receptet för att passa vår smak här hemma.

Receptet finns på ICAs hemsida. Vårt recept, foodieyuko-style är:

Marinad
2 vitlöksklyftor
Juice av en citron
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja

Caesarsallad
2 romansallad (ca 200g)
1 dl grovt riven parmesan
Juice av en halv citron
1 msk kapris
2 sardellfiléer
1,5 dl matolja
(tyckte att den blev så fet, minskade på mängden)

Smaklig måltid

 

 


1 kommentar »

  1. […] Det här är en väldigt lyxig “vardagsöl” som jag tror passar alldeles utmärkt tillsammans med hemmagrillad kyckling eller varför inte vår Caesar sallad? […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *