RSS Feed

Floradora – FoodieYuko style!

maj 13, 2011 by martin

Nu känns det väl ändå som att sommaren är i antågande och vad passar bättre till trädgårdspartyt eller grillfesten än en läcker, syrlig longdrink?

Det här är en ginbaserad drink som jag hört Greg Miller från GameScoop och Beyond! podcast prata sig varm om gång på gång. Jag har velat prova Floradora många gånger men eftersom vi dricker gin väldigt sällan så har det tyvärr dröjt innan vi haft rätt ingredienser hemma. Så kom det en varm vårdag i alla fall och vi köpte en liten flaska Biostilla Organic Gin och testade med Bacardi Razz – det blev lite sött men det var väldigt gott!

För ett tag sedan provade vi den igen men nu på vårt eget sätt; för att minska på sötman så vi använde vi i vår version c:a 30 ml mousserande vin. Vill du smaka orginalreceptet så kan du ersätta vinet med Ginger Ale!

  • 45 ml Gin
  • 15 ml limejuice
  • 15 ml hallonlikör (Drottningholm)
  • 30 ml mousserande vin (torrt)
  • Ginger ale

Häll i gin, limejuice och hallonlikör i ett drinkglas med krossad is. Blanda. Häll i vinet långsamt och toppa upp glaset med ginger ale. Har du varit seriös och köpt riktig lime kan du också sätta en skiva lime på glaskanten!

BEYOND!


Inga kommentarer »

No comments yet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *